Tips en tricks

Hoe stel je een persbericht op?

Een persbericht maak je zo kort mogelijk. Het bevat in de eerste plaats waar het precies over gaat, wie de organisator is, datum en locatie. Ook gegevens van een contactpersoon meegeven is erg belangrijk.

Wanneer verstuur ik mijn persbericht?

Een persbericht verstuur je best één of twee weken voor je activiteit. Gaat het over een (dringend) nieuwsfeit, dan doe je dat uiteraard best zo snel mogelijk.

Hoe organiseer ik een persconferentie?

Daarvoor verwittig je best minstens een week op voorhand de leden van de Perskring. Dat kan makkelijk via ons online systeem of algemeen email-adres info@dendermondseperskring.be. Wil je ook de weekbladen in je bericht betrekken, hou dan rekening met hun specifieke deadlines. Persconferenties kunnen in principe op gelijk welk tijdstip plaatsvinden. 

Hoe weet ik wie reageert of zal reageren op mijn persbericht/persconferentie?

Door het online persberichtensysteem te gebruiken, ben je zeker dat alle aangesloten persorganen je bericht hebben ontvangen. Het blijft echter ieders individuele vrijheid om op jouw uitnodiging of bericht in te gaan of niet. Wil je persmensen persoonlijk aanspreken, dan kan dat via hun individuele contactgegevens. Ook die zijn te vinden op deze website , bij "Onze Leden". 

Zijn alle lokale journalisten aangesloten bij de Dendermondse Perskring?

Neen. Aansluiten bij de Perskring is immers geen verplichting. Langs de andere kant, zijn er ook verschillende lidmaatschappen per orgaan of medium mogelijk. De Perskring is immers ook een vriendenkring.


© 2017 Dendermondse Perskring. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin