Persprijzen

Elk jaar reikt de Dendermondse Perskring de Persprijzen uit . Dat doen we ondertussen al meer dan dertig jaar. De Persprijzen zijn bestemd voor vrijwilligers of verenigingen die zich verdienstelijk maakten, een uitzonderlijke prestatie leverden of voor uitstraling van de regio zorgden.

Kandidaten gezocht !

De Dendermondse Perskring wil elk jaar persprijzen toekennen. Voor de prijzen op het vlak van het sociaal-culturele, de sport en "een jarenlange verdienste" zoekt men in de werkingsgemeenten Dendermonde, Buggenhout en Lebbeke naar kandidaten. Via de persprijzen wil de Perskring stille werkers in het daglicht plaatsen, iemand belonen die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk maakte voor de gemeenschap of prestaties leverde die een regionale, nationale of internationale weerklank vonden. Zowel verenigingen en organisaties als individuen komen in aanmerking. De "jarenlange verdienste" mikt op zij die zich binnen een vereniging of voor een goed doel jarenlang inzetten, al dan niet achter de schermen. Wie meent de geschikte kandidaat te zijn, of te kennen, kan hier of via facebook volgen wanneer een nieuwe oproep gelanceerd wordt.

Onze 'Walk of Fame' 

Een van de eerste beslissingen van de Dendermondse Perskring was de invoering van Dendermondse Persprijzen, in categorie├źn "sport" en "sociaal-cultureel werk", voor prestaties in het voorbije jaar. De verkiezing van laureaten vindt midden januari plaats, de uitreiking volgt in maart tijdens een plechtige academische zitting.

Met deze ereprijzen wil de plaatselijke pers verdienstelijke vrijwilligers, verenigingen en sporters in de schijnwerpers zetten. Een eerste uitreiking vond plaats in maart 1976. Het begon toen allemaal met laureaten Gust Dierickx, culturele duizendpoot en oprichter van poppentheater Kalleke Step, en atleet Adolf Heunick.

De lijst van personen en verenigingen die sindsdien de Persprijzen mochten ontvangen is ondertussen talrijk. Allemaal beschouwden ze de trofee als een grote eer. De lijst van deze winnaars leest als de geschiedenis van de stad zelf, met talloze namen die een voorname bijdrage leverden aan de streek. 

In die zin is deze lijst dan ook onze lokale "Walk of fame". De betrokkenen zijn dan misschien wel niet wereldberoemd, maar hun personaliteit en prestaties lieten bij ons wel een grote indruk na. Mede dankzij de Persprijzen zullen zij nooit vergeten worden.

┬ę 2017 Dendermondse Perskring. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin